Bosch van Rosenthal
Stichting

Recente activiteiten 

* Het ordenen, toegankelijk en zichtbaar maken van roerende zaken van de drie Bosch van Rosenthal broers op Landgoed Beekzicht.
* Behoud van cultureel erfgoed: terugbrengen van het Chinese porselein afkomstig van de moeder van LHNFM Bosch van Rosenthal, mevrouw Bosch van Roenthal-Pauw van Wieldrecht, naar het landgoed (was uitgeleend aan museum).
* Bijdrage aan Mariënwaerdt initiatief, aanvullende ondersteuning voor Federatie Particulier Erfgoed.
* Herbouw van de watermolen onderzoek door externe initiatiefnemers ondersteund.
* Kosten voor een tuinarchitect onderzoek parkontwikkeling/wandelroutes rondom nr 32/42: Marskramersroute en rondom Adelaar (wandelaars en fietsers)
* Financiële ondersteuning (over 3 jaar) voor de Basisschool de Wiekslag in Voorst.
* Het jaarlijks mogelijk maken van een concert door Fanfare Corps Voorst op Landgoed Beekzicht.

Naar website Fanfare Korps Voorst

eerdere activiteiten

* Ordenen, toegankelijk en zichtbaar maken van roerende zaken van de drie Bosch van Rosenthal broers middels de herinrichting en verbouw van Klein Java op Landgoed Beekzicht. Inclusief archivering van historisch belangrijke stukken.
* Financiële en in kindondersteuning van Het Landgoed Initiatief (GreenDeal partner), als ook de aankoop van gronden op de Voorsterklei ten behoeve van de inpassing en het behoud van de NsW status van het landgoed in verband met de dijkteruglegging Voorsterklei (rijksproject Ruimte voor de Rivier).

Naar landgoed beekzicht